Bahaya ergonomi usaha jasa makan minum: Sebuah tinjauan literatur
Abstract
It is well known that there are still limited literature related to the dangers of ergonomics in the food and beverage industry, especially in Indonesia. In fact, this industry is very developed in recent times. This article aims to provide information with a literature review related to ergonomic hazards in the food and beverage industry in the last five years. The method used is scientific articles searched using Google Scholar. The results obtained in the last five years, the most reported ergonomic risks are musculoskeletal. Rapid Entire Body Assessment and Ovako Work Posture Analysis System are methods that can be an alternative to identify ergonomic hazards in the food and beverage industry. Education, creation and redesign of space and equipment to prevent ergonomic hazards is a future challenge to achieve occupational safety and health and support work productivity.
References
Alristina, A. D., Ethasari, R. K., & Hayudanti, D. (2021). Kelaikan penyelenggaraan makanan pada rumah makan berdasarkan pemeriksaan fisik dan laboratorium. JGK, 13(2), 43–56.
Ariyantono, P. E. (2021). Analisa faktor ergonomi dengan metode Nordic Body Map untuk pekerja di Industri Tahu CV. Budi Sari Jaya Sidoarjo. ARTERI?: Jurnal Ilmu Kesehatan, 3(1), 31–36.
BPS. (2021). Statistik Penyedia Makan Minum. Badan Pusat Statistik Indonesia.
Budihardjo, P. H., Lengkong, V. P. K., & Dotulong, L. O. H. (2017). Pengaruh keselamatan kerja, kesehatan kerja, dan lingkungan kerja terhadap produktivitas karyawan pada PT. Air Manado. Jurnal EMBA: Jurnal Riset Ekonomi, Manajemen, Bisnis Dan Akuntansi, 5(3), 4145–4154.
Dewi, D. C., Handayani, C., & Prasetyo, I. H. (2019). Perancangan alat spinner ergonomis (study kasus PT. Baasithu, Floating Storage and Offloading Petrostar). Jurnal Inovator, 2(1), 11–15.
Hamami, M. A., Satriardi, & Puji, A. A. (2020). Redesain kompor ergonomis menggunakan konversi bahan bakar dengan metode Value Engineering. Performa: Media Ilmiah Teknik Industri, 19(2), 231–246.
Munawir, H., Jannah, I. W., & Setiawan, E. (2021). Work posture analysis of packing process workers using the Reba and Owas method (case study: Tiga Hati
Mutiara, Sukoharjo). Procedia of Engineering and Life Science, 1(2).
Novi, Sarvia, E., Yudiantyo, W., Halim, W., & Christina. (2021). Pengenalan konsep ergonomi dapur kepada ibu-ibu PKK Kelurahan Sukawarna Kecamatan Sukajadi Kota Bandung dengan pendekatan edukatif dan partisipatif. Prosiding Sendimas VI Tahun 2021, 38–43.
Nurmianto, E. (2008). Ergonomi Konsep Dasar dan Aplikasinya. Guna Widya.
Rarindo, H., Puspitasari, E., Adiwidodo, S., Wicaksono, H., Firmansyah, H. I., & Wirawan. (2022). Risk management assessment K3 upaya proteksi pandemi Covid-19 tempat usaha home industri masakan ayam dengan metode HIRARC. Jurnal Teknologi, 16(1), 6–12.
Rarindo, H., Puspitasari, E., & Suyatna. (2019). Alat plong kompor minyak tanah model hidrolik untuk perbaikan jumlah produk dan efisiensi kompor berbasis ergonomi. Jurnal Ilmiah Teknologi FST Undana, 13(1), 12–16.
Rauf, R. (2013). Sanitasi Pangan dan HACCP. Graha Ilmu.
Safitri, A., & Prasetyo, E. (2017). Faktor–faktor yang berhubungan dengan kejadian musculoskeletal disorders (MSDS) di bagian finishing unit coating PT. Pura
Batrutama Kudus. Jurnal Keperawatan Dan Kesehatan Masyarakat Cendekia Utama, 2(5), 11–20.
Simanjuntak, R. A., & Susetyo, J. (2022). Penerapan ergonomi di lingkungan kerja pada UMKM. Jurnal Dharma Bakti-LPPM IST AKPRIND, 5(1), 37–45.
Syahadat, R. M., & Putra, R. I. S. (2021). Dampak positif dan negatif pembangunan di Komodo dan sekitarnya: Sebuah tinjauan literatur. Journal of Environmental Science Sustainable, 2(2), 47–56.
Tarwaka, Bakri, S. H. A., & Sudiajeng, L. (2004). Ergonomi Untuk Keselamatan, Kesehatan Kerja dan Produktivitas. Uniba Press.